Articulația genunchiului

articulația genunchiului

Funcții[ modificare modificare sursă ] Situat articulația genunchiului extremitatea inferioară a femurului și extremitatea superioară a tibiei, genunchiul are un rol complex.

Această articulație, care susține greutatea corpului "articulația portantă"trebuie să permită membrului inferior efectuarea mișcărilor de flexie, de extensie, de rotație, dar trebuie să rămână stabil.

Genunchiul

Mersul, alergarea și accelerarea bruscă, sărirea, răsucirea pe călcâie, frânarea, oprirea, mai mult sau mai puțin bruscă Aceste constrângeri ansamblul forțelor aplicate mecanice pot favoriza apariția unor traumatisme, precum și uzura genunchiului pe termen lung.

Exemple de constrângeri[ modificare modificare sursă ] Presiunea exercitată asupra genunchiului în timpul mersului poate atinge de patru ori greutatea corpului.

  1. Surse Artrita genunchiului Artrita este o afectiune frecventa, caracterizata prin durere si inflamare a unei articulatii.
  2. Despre durerea de genunchi Durerea de genunchi este o problema frecventa, cu care se confrunta multi oameni, care are multiple cauze - incepand de la accidentari ori lovituri sau leziuni, pana la complicatii ale unor afectiuni medicale.
  3. Elementele componente ale articulatiei genunchiului

Obezitatea reprezintă un factor agravant masa de grăsime în jurul articulației și echilibru compromis, cartilaje care suferă, ligamente prea solicitate al uzurii articulației. Mișcările de rotație ale genunchiului supun meniscurile la tensiuni care pot fi intense și articulația genunchiului pot, în consecință să favorizeze fisurarea lor. Ligamentele încrucișate joacă un rol capital în controlul stabilității.

Durere de Genunchi - Cauze, Tratament & Remedii Naturiste

Acestea împiedică mișcările "dezordonate" ale tibiei în raport cu femurul. Exemple de patologii[ modificare modificare sursă ] Cele mai frecvente sunt: 1. Luxația rotulei. În cazul unei mișcări de rasucire, rotula se deplasează spre partea exterioară a genunchiului.

artrita articulației și tratamentul acesteia

Cel mai adesea, ea revine la locul ei în mod firesc atunci când genunchiul este întins. Sindroamele meniscale. Meniscurile pot fi lezate în urma unui traumatism grav sau a unei succesiuni de șocuri ușoare.

Tendințele fragmentate. Acestea sunt inflamații ale tendonului cauzate de micro-traumatisme și sunt frecvente la sportivi și în timpul adolescenței. Anatomia genunchiului[ modificare modificare sursă ] Femurul.

TONIFIERE/EXERCITII PENTRU UN ABDOMEN PLAT + PICIOARE TONIFIATE [HD]

Osul unic al coapsei, el prezintă pe partea inferioară două proeminențe:condilii femurali care se sprijină pe partea superioară a tibiei Meniscurile. Acestea joacă rolul de pernițe amortizoare între femur și tibie. Împreună cu ligamentele, acestea asigură stabilitatea articulară, fără a împiedica mobilitatea.

Elementele componente ale articulatiei genunchiului

Ligamentele încrucișate. Situate în mijlocul genunchiului, acestea mențin contactul dintre femur și tibie.

durere în articulația șoldului cu hernie

Peroneul sau fibula. Os lung și fin situat în partea externă a gambei, care joacă articulația genunchiului rol minor. Platoul tibial. Este partea superioară a tibiei pe care se sprijină femurul. Este cel mai articulația genunchiului dintre oasele gambei, situat în partea internă a gambei.

Articulatia genunchiului

Cartilajul articular. Strat de cartilaj care acoperă extremitațile osoase ale tuturor articulațiilor mobile. Aceasta este o suprafață de frecare și de transmitere a presiunilor. Capsula articulară. Aceasta îmbracă articulația genunchiului delimitează articulațiile mobile.

Ea contribuie la menținerea în contact a structurilor articulației și la asigurarea stabilitații acesteia. Este membrana care acoperă interiorul capsulei articulare.

Articulatia genunchiului (genunchiul)

Funcția ei este aceea de a facilita alunecarea suprafețelor articulare unele pe altele, articulația genunchiului unui lichid pe care îl secretă:lichidul sinovial. Os situat în profunzimea tendonului mușchiului quadriceps, rotula transmite forțele, exercitate de tendon, către tibie, pentru a permite mișcarea de întindere articulația genunchiului genunchiului. Ligamentul patelar. Acesta unește partea artrita alergica a soldului a rotulei cu partea superioară a tibiei.

Durerea de genunchi. Cauze si diagnostic

Tendonul mușchiului articulația genunchiului. Acesta se află în partea frontală a genunchiului, în partea superioară a rotulei. El intervine în timpul mișcărilor de întindere a gambei. Acesta este tendonul mușchiului cel mai puternic din organism. Ligamentele externe și interne.

Acestea asigură stabilitatea articulației. Rolul lor este acela de a limita mișcările spre partea exterioară și spre partea interioară.

examen comun pentru artroză

Informațiiimportante