Bujorii comune

Boli și probleme de bujor
  • Distanța Comuna-matca → Bujor - Linie aeriană, rută de condus, punct central
  • Remedii pt picioare umflate
  • Grup Comuna BUJOR - Hîncești/Moldova
  • Boli și probleme de bujor / În aer liber | Știri din lumea tehnologiei moderne!

Bujor este un sat din raionul HînceștiRepublica Moldova. Legendele spun că în ograda spitalului a trăit un boier pe nume Mica Simigrad unde avea o livadă bogată de meri, pruni, peri, cireși și păzea livada cu pușca.

bujorii comune

Iar bujorii comune locul fostei Policlinici a trăit boierul Boboc. El deținea majoritatea terenurilor de pământ din împrejurimea satului. Înaintea celui de al doilea război mondial ei s-au retras în România și retrași au fost până și în ziua de azi dar beciurile și fântânile au rămas o dovadă clară a populării acestor locuri.

bujorii comune

Pe atunci se întindeau Codrii până aici. Au făcut popas într-o poienița plină cu bujori sălbatici. Acum aceste flori se găsesc numai în sere, crescute artificial și sunt ocrotite de Cartea Roșie, iar nu departe susurau câteva izvoare cu apa rece și limpede ca lacrima În prima atestare Satul Bujor este o comună în Raionul Hîncești situată la latitudinea Această localitate este bujorii comune administrarea or.

Bujorii comune Bujor este așezat în regiune de coline din apropierea vămii Leușeni bujorii comune Prut 19 Km, la 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău.

bujorii comune

În subordinea primăriei din Bujor se află două sate: Chetroșeni și Mirești. Nisporeni În anul în satul Bujor existau de case, cu 2. Majoritatea locuitorilor erau de naționalitate română, aveau de cai, de vite mari și 3. Biserica dispunea de o casă parohială.

Sarbatoarea Bujorului de munte, in comuna Saru Dornei

Informațiiimportante